FOR CARAVAN
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Auta se stala jednou z mála možností cestování


 

Omezení možností cestování a restrikce v době koronaviru způsobují, že se do koupě obytného vozu pouští i lidé, kteří nikdy dřív o tomto stylu trávení volného času neuvažovali. Z celkového počtu nových majitelů jich je podle Asociace kempování a karavaningu 80 procent.

 

Největší meziroční nárůsty objednávek v portfoliu značky Volkswagen Užitkové vozy loni zaznamenaly kempovací modely California 6.1 a Grand California s délkou 6,1 respektive 6,8 metru. „Počet objednaných vozů Grand California vzrostl mezi lety 2019 a 2020 o 63 procent. 

 

 

U modelu California T6.1, který byl loni v rámci oslav sedmdesátin Transporteru nabízen také v akční verzi 70 let Bulli, to bylo o 328 procent. Tento trend pokračuje i v letošním roce,“ uvedl ředitel zastoupení v ČR Jakub Šebesta. Vedle Californie odvozené od Transporteru značka nabízí menší Caddy i větší Crafter.

 

Většina zákazníků se podle Pavly Skolil z prodejny FC Morello CZ spokojí s menšími vozy, ale stále větší zájem je o prostornější a vybavenější vozidla nad 3,5 tuny „Kdo jednou vyzkouší obytné vozy, které mají dostatek obytného a úložného prostoru, těžko se v budoucnu spokojí s malým vozem, kde se pak o to více cítí stísněně a má problém na delších cestách uložit zavazadla a vybavení pro volný čas. Poptávka po vozech nad 3,5 tuny u nás meziročně vzrostla o 250 procent,“ uvedla.

 

 

Toyota již druhým rokem nabízí obytné vestavby do svého modelu Proace Verso Nomad. Vestavba je vyjímatelná a vůz je tak možné využívat i pro běžný provoz, navíc se dá použít téměř v jakékoliv výbavě a uspořádání auta. „O vestavby byl v posledních měsících velký zájem, vybavili jsme jí řádově desítky vozů. Letos s dalším létem ovlivněným koronavirem očekáváme, že zájem dál poroste,“ uvedla mluvčí Toyota a Lexus ČR Jitka Jechová.

Zdroj: LIDOVKY.cz






Více
Závěrečná zpráva FOR CARAVAN 2023

Facebook
Tipy na výlety
Sociální sítě
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje