FOR CARAVAN
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Nejkrásnější místa v Česku pro karavany: Tady si musíte zajet!


 

Míst, kam zavítat s obytnými vozidly, skýtá Česko nespočet. Což se projevilo v létě, během nějž bylo kvůli covidovému padouchovi značně ztížené opustit hranice naší země. Se zaníceným karavanistou Janem Bordovským jsme vybrali následující osmičku, jež stojí za to prubnout.

Kemp Pecka

 

Menší rodinný kemp v Podkrkonoší, o jehož kvalitě vypovídá hned několik ocenění. Jeden příklad za všechny: v roce 2015 byl vyhlášen nejlepším kempem Česka. Mezi jeho hlavní výhody patří široké sportovní zázemí se spoustou dětských hřišť a stejně tak koupaliště. Jeho poloha navíc umožňuje množství výletů v okolí.

 

Stellplatz Park‘n‘wine

 

Vůbec první stání pro karavany postavené přímo ve vinařství, jež se nachází ve Velkých Bílovicích. Stellplatz má vlastní výlevku na chemické WC, šedivou vodu či možnost dopuštění vody pitné. Za samozřejmost pak platí dostatek elektrických přípojek. Jestliže se rozhodnete ve vinařství Mádl degustovat či si nějakou láhev koupit domů, parkování vás bude stát méně.

 

Stellplatz Sněžník

 

Stání pro karavany na Děčínském sněžníku nabízí jedny z nejhezčích výhledů u nás. Co by kamenem dohodil je Národní park České Švýcarsko či kupa pozoruhodných cyklotras na německém území.

 

Vodní nádrž Nové Mlýny

 

Soustava tří vodních nádrží pod Pálavou (mimochodem do 70. let minulého století nejrozsáhlejší lužní krajina ve střední Evropě) s několika kempy přímo u břehu. Kromě příjemného koupání, možností windsurfingu nebo výletu na lodičkách je oblast bohatá též třeba pro pěší turistiku. Naším tipem je výšlap na romantickou zříceninu Děvičky.

 

Neratov

 

Obec v Orlických horách s nádherným zrekonstruovaným kostelem Nanebevzetí Panny Marie se skleněnou střechou a vlastním pivovarem, jež umožňuje stání karavanům teprve krátkou dobu. Pokud tedy hledáte „neprovařenou“ lokalitu, návštěva Neratova by ve vašem itineráři neměla chybět.

 

Safari kemp Dvůr Králové

 

Nezapomenutelná divočina v areálu zoologické zahrady ve Dvoře Králové, kde jste 24 hodin s karavanem na dohled africkým zvířatům. Elektrické přípojky spolu s přípojkami na vodu jsou standardem. Stejně jako nabídka širokého zábavného programu pro vaše ratolesti.

 

Landek Park Ostrava

 

Jeden z nejnovějších slezských stellplatzů se nachází v Landek Parku v ostravských Petřkovicích. Stání pro karavany a kemp jsou situovány přímo v unikátním areálu hornického muzea. Na místě lze navíc snadno zaplatit platební kartou.

 

Štramberk areál U Kateřiny

 

Moderní stání až pro dvacítku karavanů, jež vedle přístupu k elektřině, toaletám či připojení WiFi mohou využívat malou dílnu. Potěší též to, že první noc mají obytná vozidla zdarma. Co se týče turistického využití, stojí za zmínku návštěva zříceniny hradu Strallenberg s válcovou věží zvanou Trúba a volně přístupná jeskyně Šipka. Motorističtí nadšenci dál ocení nedaleké muzeum vozů Tatra v Kopřivnici.

 

Zdroj: AUTO.CZ

 






Více
Závěrečná zpráva FOR CARAVAN 2023

Facebook
Tipy na výlety
Sociální sítě
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje