FOR CARAVAN
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Startuje projekt Kudy z nudy – 3x7 v karavanu po Česku


 

(Praha, 2. 6. 2021)

Dnes startuje týdenní tour po českých kempech, na kterou Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism vypravila ostřílenou karavanistku Kláru Hájek Velinskou. Cílem projektu je představit tuzemským i zahraničním fanouškům karavaningu krásy České republiky a ukázat jim, kam se za poslední léta posunula kvalita a služby českých kempů. Reportáže, zkušenosti s cestováním v karavanu, rady a doporučení Kláry Hájek Velinské obohatí také novou landing page cestovatelského portálu Kudy z nudy Karavanem po Česku

 

 

„Podle našich informací roste enormně zájem o koupi nebo zapůjčení obytných vozů a přívěsů. Jen v dubnu letošního roku stoupl počet nových registrací obytných vozů oproti dubnu roku 2020 o cca 170 %, u obytných přívěsů o zhruba 113 %. Také valná většina prodejců hlásí, že v případě objednávky nového karavanu dle přání zákazníka je dodací lhůta až začátkem roku 2023. Nyní jsou k dispozici pouze skladové vozy, na neskladové se čeká minimálně rok,“ říká Jan Herget ředitel státní agentury CzechTourism.

 

Podle dat ČSÚ vzrostl vloni počet domácích hostů v kempech zhruba o 60 tisíc hostů. Celkem přijelo do kempů v ČR 1 283 000 tuzemských hostů a strávili v nich 3 187 000 nocí. Nejsilnějšími měsíci byly samozřejmě červenec (počet tuzemských hostů meziročně vzrostl o 17 %) a srpen (nárůst počtu tuzemských hostů meziročně o 24 %). I v letošní hlavní sezóně vykazuje v některých krajích České republiky nejvyšší (až 70 %) obsazenost kategorie ubytovacích zařízení, která na portálu Booking.com zahrnuje kempy, chaty a chalupy.

 

„Na tyto trendy reagujeme nejen na cestovatelském portálu Kudy z nudy, ale také marketingovými aktivitami v zahraničí. Do výzvy k partnerské spolupráci a incomingové propagaci českých kempů na evropských trzích se přihlásilo přes čtyřicet českých kempů. Ti, co zaslaly potřebné materiály jsou již nyní propagovány na stránkách www.visitczechrepublic.com a jsou zařazeny do propagačních kampaní v zahraničí, přičemž většina kempů cílí převážně na Nizozemí, Německo, ale také Dánsko, Polsko a Belgii,“ doplňuje Jan Herget.

 

Během první sedmidenní cesty zmapuje Klára Hájek Velinská šest kempů v šesti krajích a důležitou součástí jejího putování budou také informace pro začínající karavanisty. „S nováčky mezi karavanisty se v poslední době doslova roztrhl pytel a je potřeba ukázat, že tento oblíbený koníček má svá pravidla a specifika, která je třeba na cestách ctít. Jejich nedodržování vyvolává nelibost mezi těmi, kteří se zásadami řídí a co především, zatěžuje to přírodu, do které v karavanech primárně míříme,“ říká Klára Hájek Velinská z all4camper.cz.

 

Reportáže z projektu 3x7 v karavanu můžete sledovat také ZDE.

 

Veletrh FOR CARAVAN je hrdým partnerem projektu. Více na www.forcaravan.cz nebo na FB.

 

 

 






Více
Závěrečná zpráva FOR CARAVAN 2023

Facebook
Tipy na výlety
Sociální sítě
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje