FOR CARAVAN
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Tesla Cybertruck se za pár sekund promění na obytňák. Vestavba už jde koupit, auto ne


 

Líbila by se vám Tesla Cybertruck jako obytňák? Snadná pomoc, řeklo by kouzelné sluchátko. Vy ale nemusíte být Mach ani Šebestová, vestavba pro futuristický pick-up už se nabízí. Teď ještě, kdy dorazí auto, které pro evropský trh ani nemá homologaci.

 

Ještě ani není na trhu a už vznikla firma, která pro něj chce vyrobit speciální výbavu. Řeč je o modelu Tesla Cybertruck a úpravě od firmy Stream It z Las Vegas výmluvně nazvané CyberLandr, která auto promění na alespoň podle fotek a videí zajímavý obytňák.   

 

CyberLandr se tváří jako futuristický karavan. Při běžné jízdě byste ho od běžného Cybertrucku sotva poznali, celá vestavba je ukrytá pod víkem "zavazadlového" prostoru, který připomíná cyberpunkový pick-up.

 

Obytná část funguje jako skládačka. Po rozložení, které má trvat jen pár sekund (a realizujete ho aplikací v mobilu), nabídne uvnitř prostor, kde nechybí kuchyň, provizorní kancelář nebo obývací "pokojíček", který se pak dá přestavět na ložnici. Samostatnou místností je pak miniaturní koupelna se sprchovým koutem a toaletou.

 

 

Mnoho funkcí lze ovládat bezdotykově hlasem (třeba osvětlení, klimatizaci, indukční desku a vodu v kuchyni) a miniaturní dům na cestách v Tesle tedy funguje jako chytrá domácnost.

 

Interiér s vyhřívanou podlahou je vybavený také speciálními židlemi vyrobenými z tvrzené pěny (to aby byly lehké, zároveň komfortní), satelitní anténa StarLink od Tesly na střeše zase zajistí vysokorychlostní internet (placený), aby šlo v autě na cestách bez problémů pracovat, k dispozici je ještě 32palcová televizní obrazovka, která se připojuje kabelem nebo bezdrátově prostřed

 

Vše má ale svou cenu a v tomto případě rozhodně není nízká. Standardně totiž úprava vyjde na v přepočtu 1,1 milionu korun, firma nyní nabízí slevu pro prvních 20 objednávek za předpokladu, že složíte zálohu lehce přes 100 tisíc korun. Pak vás vestavba vyjde na v přepočtu 860 tisíc. Teď ale ještě mít to auto… nictvím Apple AirPlay 2.

 

Elektřinu jak pro chod cestovní domácnosti, tak i nabíjení akumulátoru v elektromobilu zajišťují 500wattové solární panely na střeše vestavby, která je navíc rozkládací.

 

Zdroj: Aktuálně.cz

 






Více
Závěrečná zpráva FOR CARAVAN 2023

Facebook
Tipy na výlety
Sociální sítě
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje