FOR CARAVAN
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Už jste viděli cyklokaravan?


 

Nasednout, jet a kde se vám líbí, tam jednoduše zůstat. Takovou svobodu dávají obytná auta. Podobné možnosti už ale mají i ti, kdo si na auta nepotrpí, raději vyrážejí na cesty na kole, ale jednom pod obyčejný stan pro ně není.

 

Na jednom z největších automobilových veletrhů světa IAA v Mnichově se ukázaly kromě krásných i bláznivých aut a desítek vymakaných elektrokol i obytné minipřívěsy, které stačí připojit za kolo a může se vyrazit.

 

Tedy, pokud máte dost slušnou fyzičku nebo elektrokolo. Právě s jejich boomem souvisí i rostoucí nabídka cyklokaravanů, které na trhu byly už i dřív, kvůli jejich velké váze ale šlo spíš o designové lahůdky pro fajnšmekry. Teď prý přichází jejich čas.

 

Jeden z největších cyklokaravanů je Wide Path Camper. Je téměř tři metry dlouhý a celkem pohodlně v něm můžou sedět dva dospělí u stolku. Na spaní se ovšem počítá s blízkým kontaktem: když se složí stůl, vznikne postel o rozměrech devadesát na dvě stě centimetrů. Tohle „vajíčko“ za kolo, které vyjde na čtyři tisíce eur (v červené barvě o něco víc), je už několikátou generací minipřívěsů, za kterými stojí Dán Thomas Møller Pedersen.

 

Zdroj: Forbes






Více
Závěrečná zpráva FOR CARAVAN 2023

Facebook
Tipy na výlety
Sociální sítě
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje