FOR CARAVAN
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Karavany a obytné vozy pro všechny. Startup Campiri spouští sdílení a plánuje expanzi


 

Rostoucího zájmu o obytné vozy a karavany v době pandemie chce využít startup Campiri. Firma dosud fungovala jako zprostředkovatel nabídky tuzemských půjčoven „obytňáků“. Nyní ve spolupráci s pojišťovnou Uniqa umožní i fyzickým osobám, aby mohly své domovy na čtyřech kolech půjčovat jiným. „Naším cílem není nahradit půjčovny, ale doplnit jejich nabídku na trhu a zpřístupnit karavaning širší skupině lidí na českém trhu,“ říká šéf Campiri Lukáš Janoušek.

 

 

Jelikož ale obytné vozy mají hodnotu zpravidla přes milion a půl, je havarijní pojištění nutností. Proto se Campiri dohodl na partnerství s pojišťovnou Uniqa. Pojistné se zákazníkovi započítá do částky za pronájem vozidla, o úhradu pojistky se společně podělí majitel s nájemcem vozu. Pronajímatelé nebudou muset mít kvůli speciální pojistce založenou živnost.

 

Campiri si za zprostředkování pronájmu bude účtovat 20procentní provizi z částky za pronájem. V současné době se ceny pronájmu obytných vozů prostřednictvím Campiri pohybují v rozmezí od 800 korun na den za nejlevnější přívesy až k 3500 tisícům korun za dražší obytné vozy. 

 

V současné době také Janoušek oslovuje další investory. „Chceme získat dva až tři miliony eur. Tyto peníze použijeme na zahraniční expanzi a pokračování vývoje platformy a mobilní aplikace, jež bude podporovat ekologické cestování, stane se jedničkou pro pronájem karavanů a bookovaní kempů v regionu střední Evropy,“ přibližuje plány startupu Campiri jeho šéf.

 

Zdroj: E15.cz






Více
Závěrečná zpráva FOR CARAVAN 2023

Facebook
Tipy na výlety
Sociální sítě
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje