FOR CARAVAN
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Volterra je první elektrický obytný přívěs na světě


 

Americký výrobce luxusních obytných přívěsů Bowlus představil první plně elektrický obytňák na světě. Ze své baterie dokáže nabít elektromobil.

 

 

Společnost Bowlus, která se zabývá výrobou obytných přívěsů, představila novinku nazvanou Volterra. Jak už název napovídá, přívěs používá výhradně elektrickou energii. Plynové lahve či spalovací generátory proto na palubě nehledejte. Podle výrobce dokonce jde o první plně elektrický produkční obytný přívěs na světě.

 

Kromě toho Bowlus uvádí, že je Volterra první obytný přívěs s indukční varnou deskou či vysokorychlostním připojením k internetu přes satelit. Když se ale vrátíme k baterii, výrobce její kapacitu uvádí hodnotou 17 kWh, což má být dvojnásobek toho, co byla dosud firma schopna nabídnout. Pokud táhnete Volterru za elektromobilem – a nebojíte se o dojezd – můžete její baterii dobíjet z vozu.

 

Naopak pokud máte úplně vybité auto a potřebujete se dostat k nejbližší nabíječce, Volterra poskytne energii vozu. Při plném nabití baterie Volterry údajně elektřina vystačí až na přibližně 100 kilometrů. To je tedy oficiální informace ze strany společnosti Bowlus. Reálně samozřejmě bude záležet na spotřebě vašeho elektromobilu a na profilu cesty. Nabíjení probíhá i jinými způsoby, především pomocí solárních panelů na střeše o výkonu až 480 W.

 

Zdroj: AUTO.CZ






Více
Závěrečná zpráva FOR CARAVAN 2023

Facebook
Tipy na výlety
Sociální sítě
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje